Figurene i Flåklypa-spillet

Du kjenner sikkert de fleste fra før, men her får du mulighet til å lese mer om Kjell Aukrusts ærverdige persongalleri i Flåklypa!

Figurene i Flåklypa-spillet Soline Randolph Småfix Gudleik Knotten Emanuel Desperados Ludvig Reodor Felgen Ben Redic Fy Fasan Solan Gundersen Rudolf Blodstupmoen Mysil Bergsprekken

Reodor Felgen

Reodor Felgen

Sykkelrepratør Reodor Felgen er en fri og uavhengig mann med mer sans for oppfinnelser enn for kundekretsen. Han har tidligere gjort seg bemerket ved en rekke snedige konstruksjoner; som den pedaldrevne barber-og bærplukkermaskin med slingrekjøl. Felgen arbeider med kopiblyant, sterk pulverkaffe og selvbygd teleskoplinjal.

I spillet får du blant annet mulighet til å betjene hans resirkuleringsmaskin for ødelagte sykkeldeler.


Solan Gundersen

Solan Gundersen

Solan Gundersen er den personifiserte morgenfugl, nonchalant utruga i ei osp attmed Glåma. Han er barnefødt optimist med strikkeskjerf, filttøfler og tildels lav moral. For Solan er det vanseklige en bagatell, det umulige en utfordring. Han er Felgens oppmuntrende rådgiver og trofaste håndlanger.

I filmen klarte han på en genial måte å skaffe penger til byggingen av Il Tempo Gigante, og i spillet må du hjelpe ham med dette. Blant annet må du hjelpe ham med å komme seg ned fra Flåklypa-toppen på trehjuls-mopeden sin - og det er ikke lett!

Ludvig

Ludvig

...er et B-menneske med utpreget høysnue og tydelig angst for gjennomgripende forandringer. Han kom under en slåmaskin og ble skamklipt - kort i nakken og fyldig ved øra. Senere funnet under en morken trerot og bragt hjem til Felgen som fastboende. Der er han en romantisk skikkelse midt oppi all teknikken. Til tross for høysnuen er han er svært glad i blomster, og sørger samvittighetsfullt for at de får nok vann på varme dager. Nysingen bærer han over med.

Ludvig er personlig pessimist, saktmodig og trives best i utkantstrøk. Hans klassiske kommentar til det meste er "Det er fali', det". Til tross for hans inngrodde angst for bensinmotorer ble han en avgjørende faktor under billøpet i filmen.

Ben Redic Fy Fasan

Ben Redic Fy Fasan

Ben Redic Fy Fasan er en ekte sjeik fra ørkenlandet som har forvilla seg opp til Flåklypa, sammen med'n sjåfør og livvakt Emanuell Desperados, en blanding av sjimpanse og gorilla, og et vakkert lite femenint innslag kalt Soline. Lakengubben er PR-sulten, stinn av penger og driver eget oljeselskap.

I spillet er det din oppgave å hjelpe Solan forbi Emanuel Desperados og inn i oljesjeikens telt. Der kan du blant annet spille sjakk om ham, og hjelpe ham med å legge rør fra oljekildene hans.

Emanuel Desperados

Emanuel Desperados

Ben Redic Fy Fasans livvakt og privatsjåfør er en ekte krysning mellom sjimpanse og gorilla. Han er etter sigende født i en kjempesleng med c-moment under bananinnhøstingen i Viakambasumpene. Han har dessuten slått sjeiken i sjakk ved flere anledninger.

I Flåklypa-spillet har du anledning til å vinne store mengder bananer hvis du finner ut hvilket beger han gjemmer ballen under!

Soline

Soline

Soline er en vakker liten en magedanserinne i oljesjeikens reisefølge. Med sine lange øyenvipper og yndige vesen sjarmerer hun Solan i senk.

I spillet oppdager Solan henne i teltet, og han gjør hva som helst for å få kikke inn der - til Emanuel Desperados store fortvilelse. Hvis du klikker på riktige steder kan du blant annet få henne til å slå på TV-apparatet i sjeikens telt (for at han skal få se en viktig TV-sending). Selvfølgelig holder hun også en liten magedans-oppvisning!

Rudolf Blodstrupmoen

Rudolf Blodstrupmoen

Rudolf Blodstrupmoen var barnefødt i Flåklypa og jobba på Reodors verksted som lærling. Men det ble fort for trangt for ham, så han flyttet til byen der han etterhvert ble både disponent og dyktig racerbilfører. Han tåler ikke å tape og gjør det som trengs for å vinne.

Du husker sikkert at han i filmen prøvde å tåkelegge banen med sitt "dirty trick". I spillet kan også du benytte en rekke slike knep mot dine motstandere!


Mysil Bergsprekken

Mysil Bergsprekken

Rudolf Blodstrupmoens medhjelper er synsk - og derfor den ideelle annenfører.


Randolph Småfix

Randolph Småfix

Fortekstene til Flåklypa-spillet er laget av kanonfotograf Randolph Småfix. Han arbeider i lengdeformat med kort lunte, og fremkaller negativene i gytjebad. Han er løsarbeider for TV i ledige stunder, og vakte i 1974 en viss oppmerksomhet da en hest snudde seg etter ham.

I Flåklypa-spillet betjener han dessuten kontrollpulten i film- og videosenteret, der du kan se filmklipp som du finner underveis.

Gudleik Knotten

Gudleik Knotten

Fotgjenger Gudleik Knotten er stort sett den eneste som finner veien opp på Flåklypa-toppen, med lokalavis og ubetalte regninger. Knotten bærer frakk med stoppdekkmønster, han er aktiv fargeblind og er overkjørt en rekke ganger. Utpreget sårbeint, uryddig gangsett, og spiller kontrabass ved høytidelige anledninger.

Stort mer er det ikke å si om fotgjenger Gudleik Knotten.