Spørsmål om Gullutgave

Tips til dem som skal installere Flåklypaspillet for første gang...og til alle dem som har har spillet fra før, og nå ønsker å installere Gullutgave

  1. Hva er systemkravene for Gullutgave?
  2. Må jeg ha en tidligere versjon av Flåklypa-spillet for å installere Gullutgave?
  3. Jeg har en tidligere versjon av spillet på maskinen. Hvordan skal jeg installere Gullutgave?
  4. Jeg har hatt en tidligere versjon av Flåklypa-spillet installert, og ønsker å fortsette spillet med de samme spillprofilene i Gullutgave?
  5. Tar spillet opp mér diskplass hvis jeg ikke avinstallerer tidligere versjon av spillet, før jeg installerer Gullutgave?
  6. Maskinen sier at jeg ikke har nok plass til å installere Gullutgave. Vil det hjelpe å avinstallere tidligere versjon av spillet først?
  7. Skal jeg benytte de tidligere CD'ene av Flåklypa-spillet til noe etter jeg har installert Gullutgave?

1: Hva er systemkravene for Gullutgave?

MaskinkravMinimumAnbefalt
OperativsystemMicrosoft Windows XPMicrosoft Windows XP/Viste/7
ProsessorPentium 200Pentium II 266
Minne32MB RAM64MB RAM
Skjermkort2MB PCI skjermkort8MB AGP skjermkort
DVD-ROM1x DVD-ROM1x DVD-ROM
Ledig harddiskplass850MB850MB
LydkortWindows-kompatibelt lydkortWindows-kompatibelt lydkort

2: Må jeg ha en tidligere versjon av Flåklypa-spillet for å installere Gullutgave?

Nei! Gullutgave er et selvstendig produkt som ikke er avhengig av tidligere versjoner av spillet. Gullutgave kan derfor installeres uavhengig om man eier tidligere versjoner av spillet eller ikke. Gullutgave inneholder alt fra tidligere spill, pluss mye nytt.


3: Jeg har en tidligere versjon av spillet på maskinen. Hvordan skal jeg installere Gullutgave?

Du kan trygt installere Gullutgave selv om tidligere versjoner av spillet er installert. Installasjonsprogrammet i Gullutgave vil selv legge seg over tidligere versjoner den finner av Flåklypa-spillet. Så lenge du ikke endrer på program-stien installasjonen foreslår vil dette skje automatisk. All informasjon vedrørende tidligere spillere (profiler) på maskinen vil automatisk overføres til Gullutgave.

Fordi Gullutgave overskriver tidligere versjoner av spillet vil du ikke lenger ha mulighet til kun å starte opp den gamle versjonen av spillet. Det er ikke nødvendig fordi Gullutgave innholder alt fra de tidligere utgavene, pluss mye nytt.


4: Jeg har hatt en tidligere versjon av Flåklypa-spillet installert, og ønsker å fortsette spillet med de samme spillprofilene i Gullutgave?

Når Flåklypa-spillet blir avinstallert legger det igjen all spillerinformasjon (ca. 1MB) på harddisken. Hvis denne informasjonen ikke er blitt manuelt fjernet, vil den fortsatt ligge der den tidligere versjonen av spillet var installert.

Hvis du har avinstallert en tidligere versjon av Flåklypa-spillet så vil ikke Gullutgave automatisk finne hvor den tidligere versjonen lå. Spillet er som oftest installert under "C:\Programfiler\" i en mappe som heter "FGP" eller "Flåklypa Grand Prix". All spillerinformasjon ligger i mappen "Profiles". Ved å installere Gullutgave over mappen til den tidligere versjonen av spillet, eller ved å kopiere "Profiles" mappen til der den nye installasjonen av Flåklypa spillet befinner seg, vil du ha mulighet til å fortsette spillet der du avsluttet sist.

Se også:

5: Tar spillet opp mér diskplass hvis jeg ikke avinstallerer tidligere versjon av spillet, før jeg installerer Gullutgave?

Nei. Så lenge du ønsker å foreta en normal installasjon vil spillet ikke bruke mér plass, uavhengig av om en tidligere versjon av spillet er installert eller ikke. Hvis du derimot ønsker å foreta en "Minimum" eller "Tilpasset" installasjon av Gullutgave kan det lønne seg å avinstallere den tidligere versjonen av spillet for å sikre deg at spillet bruker minst mulig plass.

Se også:

6: Maskinen sier at jeg ikke har nok plass til å installere Gullutgave. Vil det hjelpe å avinstallere tidligere versjon av spillet først?

Ja. Selv om Gullutgave ikke bruker mér plass når den installeres over en tidligere utgave klarer ikke installasjons programmet å regne ut presis hvor mye diskplass den faktisk har tilgjengelig når en tidligere versjon er installert. Dersom du først avinstallere den tidligere versjonen vil installasjonsprogrammet korrekt kunne fortelle deg om du har nok diskplass eller ikke.

Se også:

7: Skal jeg benytte de tidligere CD'ene av Flåklypa-spillet til noe etter jeg har installert Gullutgave?

Nei. Etter at du har installert Gullutgave kan du legge vekk de tidligere CD'ene for Flåklypa-spillet. Heretter benytter du kun den HVITE CD'en i Gullutgave (CD 1) til å starte Flåklypa-spillet med.