Et hundeliv med meg

Produksjonsår
1958
Lengde
15 minutter
Negativ
35 mm fargefilm
Et hundeliv med meg

Som Klatremus i knipe var Et hundeliv med meg en oppdragsfilm. I sin bok om Ivo Caprino skriver Per Haddal blant annet:

I 1958 kom neste oppdrag fra de nordiske sparebankene, og denne gangen ble filmen ganske annerledes. Filmens aktører var hunder i menneske-skikkelser; her fikk Ingse Gude (Ivos mor) boltre seg, og hennes talent for å modellere dyrefigurer fikk fritt utløp. Budsjettene var romslige, og dukkene formelig myldrer frem. Kommentarene er i bunden form en slags løpende rekke med rim. Filmen viser hvordan Caprino kunne boltre seg når han bare fikk tilstrekkelig med produksjonspenger. Her ser vi også hvordan animasjonen er blitt sikrere. Den flyter mer elegant enn tidligere, og er mer leken.

Et hundeliv med meg handler om Passopp, en sagspillende trubadur med sans for tant og fjas, og hans kjæreste, Bella, som er både klok og fornuftig. Fra å kaste bort alt han tjener på tivoli lurer Bella ham på andre tanker, og han tar arbeid som snekker i hundelandsbyen.

Per Haddal skrev:

Filmen ender som spillefilmer godt kunne gjøre den gang, med et hjerte i midten av et ellers sort lerret. Og midt i hjertet kysser det unge paret hverandre, før Passopp drar ned en rullegardin og bildet blir sort.