Flåklypa Grand Prix

Produksjonsår
1975
Lengde
88 minutter
Negativ
35 mm fargefilm
Flåklypa Grand Prix

Flåklypa Grand Prix er en film helt i særklasse, og like underholdende for barn som for voksne. Filmens høye kvalitet, og - for den tiden - meget avanserte teknikk, har imponert og begeistret publikum og filmkritikere over hele verden i over 30 år! Ingen annen filmtittel i verden har hatt en større suksess i et lokalt marked. Flåklypa har solgt over 5,5 millioner kinobilletter, i et land på litt over 4 millioner mennesker!

Sammendrag

Solan Reodor og Ludvig

Filmen handler om Reodor Felgen og hans to medhjelpere, den optimistiske Solan Gundersen, fuglen med halstørkle, filttøfler og lav moral,- og den litt pessimistiske, melankolske og forsiktige piggsvinet Ludvig.

Rudolf Blodstrupmoen

De bor sammen i et luftig og frodig miljø oppe på Flåklypatoppen hvor de lever av å reparere sykler, lage nye oppfinnelser og produksjon av blomsterpinner! Men så en dag skjer det dramatiske ting! På fjernsynet ser de at Reodors tidligere hjelper, Rudolf Blodstrupmoen, har stjålet en av Reodors store oppfinnelser, superretometerfordeleren! ...en dings som øker korreal-effekten med over 110%! Med den som hjelp er han blitt verdensmester i formel 1, og nå utfordrer han hvem det måtte være til "duell".

Ferdigstille Il Tempo Gigante

Til tross for Ludvigs bekymrete advarsler, men inspirert av Solans entusiasme og pågangsmot , og støttet av oljesjeikens Ben Redic Fy Fazans penger, setter Reodor i gang med å ferdigstille racerbilen Il Tempo Gigante, en fantastisk konstruksjon med to motorer, radar og egen blodbank.

Bil racet

Men før den er ferdig har de vært utsatt for sabotasje fra Blodstrupmoen og hans synske medhjelper Mysil Bergsprekken. Det får katastrofale følger når de stiller til start i det store internasjonale Grand Prix stevnet i Flåklypa. Imidlertid ender det spennende billøpet med seier til våre venner, takket være Ludvigs litt ufrivillige mot og snarrådighet i et kritisk øyeblikk.

Ludvig med krans

Den helt sensasjonelle seieren og verdensberømmelse endrer likevel ikke på Reodors, Solans og Ludvigs liv. Etterpå fortsetter de som før med å reparere sykler, skape nye oppfinnelser, og produsere samfunnsnyttige blomsterpinner til planteskolene.