Reklamefilmene

Reklamefilm med de tre ekornene

Allerede i 1949 laget Caprino sin første reklamefilm, "Pertptuum Mobile", en festlig liten film på 3 minutter for sigarettmerket Black Prince. Filmen vant da også "Annonsørenes Oscar" i 1951. Det skulle bli mange reklamefilmer med årene, 38 i alt. Det var nødvendig for å gi Caprino Film tilstrekkelig inntjening til de mer ambisiøse kortfilmene.

I svært mange av reklamefilmene benyttet Caprino dyr, og igjen er det hans mor, Ingeborg Gude Folkestad, som modellerer de praktfulle figurene. I en juryuttalelse, for nok en "Oscar" for en reklamefilm for maling, heter det at Caprino har ført "...noe så livsnært som maling over i en eventyrverden og lar tilskueren bli med til et fantasiland hvor menneskenes problemer deles med dyrene." Helt spesielt skal nevnes to filmer som ble laget på oppdrag fra de nordiske sparebankene: "Klatremus i knipe" og "Dyrene i Hakkebakkeskogen", basert på Torbjørn Egners eventyrlige verden.

Flere av reklamefilmene har blitt restaurert og følger med som bonusmateriale til eventyrfilmene nå utgitt på DVD. Utgivelsen feirer at det er 50 år siden "Karius og Baktus", og "Den standhaftige tinnsoldat" ble laget, og at det er 30 år siden Flåklypa Grand Prix hadde premiere.