Problemer mens du spillerHer finner du en del spørsmål og svar vedrørende spillet om Flåklypa Grand Prix. Sjekk denne listen før du evt. tar kontakt med oss for å få hjelp til problemløsningen! Spørsmålene er fordelt på tre sider:

Klikk på et spørsmål nedenfor for å få se svaret.


M: Ved postkassen

N: Bygge Il Tempo Gigante

O: Rulletekst

P: Billøp

Q: Musikkgjerdet

M: Ved postkassen

M1: Hvordan kan jeg komme meg videre fra scenen med postkassen?

For å navigere seg i spillet kan du benytte Navigator. Den får du frem ved å trykke på høyre museknapp når du er i en Scene. Navigator gir deg muligheten til å bevege deg frem eller tilbake i spillet, samt få frem Hjelp-sidene eller returnere til Hovedmeny.

Du kan lese mer om Navigator i Minimanualen som fulgte med spillet, eller via Hjelp-funksjonen i spillet.

N: Bygge Il Tempo Gigante

N1: Jeg har vunnet flere deler til bilen, men finner de ikke igjen i garasjen. Hvor er de?

Kun de delene som kan benyttes på nivået du bygger på er synlig. For å kunne se resten av bildelene du har vunnet, er du nødt til å bygge Il Tempo Gigante videre til neste nivå.

For nærmere informasjon om et spill eller en aktivitet kan du benytte Hjelp-funksjonen. Denne får du bl.a. frem ved å trykke hurtigtasten F1 på tastaturet.


N2: På nivå 3 har jeg ikke mulighet til å bygge videre da jeg mangler "Bakre Karosseridel". Hvor finner jeg den?

Etter å ha funnet en eller to bildeler til vil du ha tilgang til "Akterpanser". Du får avvente bilbygging litt inntil da.


N3: Bilen ble ikke oppgradert da jeg fullførte nivå 3 av bilbyggingen. Hva skjedde?

Il Tempo Gigante er blitt oppgradert og vil nå kjøre raskere enn tidligere. Grunnet skrifttypen vi benytter til å skrive antall sylindere ser V6 og V8 veldig like ut.

For hvert nivå som fullføres blir Il Tempo Giante raskere å kjøre. Her følger en oversikt over hvor mange sylindere bilen har ved fullføring av de ulike nivåene:

Nivå12345
SylindereV4V6V8V10V12

O: Rulletekst

O1: Etter å vunnet første racet over Blodstrupmoen kan jeg kun returnere til rulleteksten. Hvordan kan jeg besøke tidligere scener?

Etter man har spilt seg gjennom spillet først gang har du mulighet til å utforske alle stedene man allerde har besøkt, samt steder man kanskje gikk glipp av første gang. Spillet om Flåklypa har fortsatt mange utfordringer ivente via medaljer, bildeler og bonuser!

For å kunne navigere fritt mellom scenene kan du benytte Innholdsoversikten som du finner under Hovedmeny. Her har du mulighet til å velge mellom alle Scener, Spill og Aktiviteter som befinner seg i spillet. Vær oppmerksom på at du må allerede ha besøkt scenene før de blir tilgjengelige i Innholdsoversikten.

Dere kan lese mer om Innholdsoversikten på spillets Hjelp-sider, samt i Mini-manualen som fulgte med spillet.

P: Billøp

P1: Jeg klarer ikke å vinne over motsanderene da deres biler er mye raskere. Hva kan jeg gjøre?

Vær klar over at hastigheten på Il Tempo Gigante påvirkes av hvor oppgradert bilen er. Jo mer man bygger på bilen, desto raskere blir den.

På de senere banene vil konkurrentene også ha tilgang til bedre biler. Inntil du får oppgradert Il Tempo Gigante til tilsvarende nivå kan det være vanskelig å vinne. Det finnes tilfeller hvor det kan lønne seg å benytte en av de andre tilgjengelige bilene.

Vær oppmerksom på at andre tilgjengelige biler ikke blir påvirket av denne oppgraderingen. Beskrivelse av hvordan bilen blir påvirket av bygging kan du lese fra Hjelp under Racemeny.


P2: Kan jeg benytte meg av joystick i bilspillet?

Spillet om Flåklypa Grand Prix har støtte for joystick/gamepad i bilspillet. Denne innstillingen kan endres under Racemeny. Ved siden av bilvalget er en knapp som gir deg mulighet til å endre hvordan bilen skal styres. Mer informasjon om Racemeny finner du på Hjelp-sidene i spillet.

Q: Musikkgjerdet

Q1: Lyden mangler når jeg trykker på tangentene. Hva skjer?

I et par av spillene og aktivitetene blir lyden behandlet på en annen måte. Noen kunder har opplevd at lyden mangler disse stedene. Dette skyldes gjerne at det benyttes en eldre versjon av DirectX, eller at lyd-driverene er for gamle. Sørg for at du har siste versjon av Microsoft DirectX installert. På CDen kan du finne DirectX versjon 9.0c som er kompatibelt med spillet. Vær sikker på at denne (eller en senere versjon av DirectX) er installert.

Se også: